Solar Team Twente

Nabootsen van racedag uit de World Solar Challenge

Koen Sedee
Koen Sedee
Na vorige week veel testkilometers gemaakt te hebben op de Australische weg, is het nu tijd om de laatste puntjes op de spreekwoordelijke 'i' te zetten. Dinsdag stond er daarom een racesimulatie op het programma: een racedag uit de World Solar Challenge nabootsen met het hele team.
Voordat we naar Australië vertrokken hebben we begin augustus in Nederland een racesimulatie gedaan om ons voor te bereiden op de race in oktober. Inmiddels, bijna twee maanden later, zijn het team en The RED Engine er bijna klaar voor.

Nabootsen racedag

Om nog één keer de mogelijke scenario's die tijdens de race voor zouden kunnen komen goed te doorlopen hebben we afgelopen dinsdag de generale repetitie gedaan. Hiervoor hebben we maandagavond ons tentenkamp opgezet op het gras naast de scout hall waar we normaal slapen. Tijdens de race zullen we ook ergens in de Australische outback deze tenten opzetten.
's Ochtends om 06.00 uur ging de wekker. Een deel van het technisch team was al op om het zonnepaneel in de eerste zonnestralen te zetten. De tenten werden afgebroken, de auto's ingepakt en de zonneauto werd klaargemaakt voor de racedag. Tijdens de race mogen we elke dag van 08.00 uur tot 17.00 uur rijden. Om alle tijd te benutten staat het hele team op tijd gereed, zodat om 08.00 uur stipt het hele konvooi kan vertrekken.

Simulatie goed verlopen

De teamleden zijn tijdens de race verdeeld over een aantal personenauto's die ervoor zorgen dat The RED Engine zo snel mogelijk van Darwin naar Adelaide rijdt. Zelf zit ik in één van de media-auto’s. Van hieruit zorgen we ervoor dat iedereen in Nederland van de gebeurtenissen tijdens de race op de hoogte blijft. Samen met de mediacrew halen we steeds opnieuw het konvooi in om langs de weg te kunnen stoppen en mooie beelden van The RED Engine kunnen maken.
Na een goed verlopen simulatie kunnen we ons op gaan maken voor de technische scrutenering volgende week. Hier wordt gekeken of de zonneauto aan alle reglementen voldoet, zodat we vervolgens op 5 oktober de kwalificatie van de World Solar Challenge op het racecircuit in Darwin kunnen rijden!

Video van de simulatiedag op YouTube

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.