Nieuws

Honderden bij stakingsbijeenkomst metaalsector in Zwolle

Ongeveer 300 werknemers in de metaal hebben zich vanmorgen in de IJsselhallen in Zwolle verzameld om te staken voor een betere CAO.
Het ultimatum dat de vakbonden stelden aan werkgeversorganisatie FME voor het maken van afspraken over een betere CAO, is vanmorgen verlopen zonder dat FME heeft gereageerd. De vakbond willen een loonsverhoging voor de medewerkers en een goede manier van omgaan met de berg aan overwerk waar de werknemers mee te maken krijgen.
Volgens een woordvoerster van de vakbond FNV worden er helemaal geen rare eisen gesteld aan de werkgevers. "Wij willen gewoon goed werk voor de mensen. Dat zijn hele reële eisen. Goede voorwaarden voor de uitzendkrachten en dat de werkgever ervoor zorgt dat de 55-plussers het werk kunnen volhouden." Met een looneis komen in crisistijd vindt de woordvoerster van de vakbond ook helemaal niet gek. "Die looneis is ook heel reëel. Helemaal niet zo hoog. Het verlies in koopkracht voor de werknemers wordt ook niet eens gedekt. Er kan ons niet worden verweten dat wij rare dingen doen in crisistijd."
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.