Nieuws

Nieuwe vliegroutes Twente Airport mijden woonkernen

De nieuwe vliegroutes voor de burgerluchthaven Twente Airport zijn veilig en ze mijden zoveel mogelijk de woonkernen. Dat zegt het ADT, de organisatie die belast is met de aanbesteding van het vliegveld.
Er zijn acht routes, twee starts naar het oosten en twee naar het westen. Ook zijn er twee landingsroutes vanuit het oosten en en twee vanuit het westen.

Geluidsoverlast beperken

Het ADT gaat uit van 930.000 passagiers in 2030. Dat komt volgens het ADT neer op 1 start of landing per uur. Uit geluidsberekeningen wordt duidelijk dat bewoners van Hengelo-Zuid, Oldenzaal-Zuid en De Lutte het meest zullen merken van de vliegbewegingen. Volgens het ADT wordt er alles aan gedaan om de geluidsoverlast tot een minimum te beperken. Zo zullen vliegtuigen zo snel mogelijk opstijgen en in een glijvlucht landen. Ook zullen de vliegroutes heel nauwkeurig worden aangehouden. De geluidsbelasting zal in ieder geval lager zijn dan toen F'16's vanaf Twente vlogen.
De nieuwe vliegroutes zijn nodig omdat de voormalige militaire vliegbasis herontwikkeld wordt tot een commerciële burgerluchthaven. Voor commerciële luchtvaart zijn de geluidsnormen die moeten worden toegepast strenger.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.