Nieuws

Documentaire Houdt God van Vrouwen? in première op Filmfestival Utrecht

De documentaire Houdt God van Vrouwen? is vanavond in Utrecht in première gegaan. De film toont de strijd van Hilligje Kok uit Staphorst voor de emancipatie van orthodox-christelijke vrouwen. Hilligje wil een actieve rol spelen in haar kerk en in de SGP, maar de mannen houden de deuren voor haar gesloten.
Documentairemaker is Emile van Rouveroy van Nieuwaal. De documentaire is in première gegaan tijdens het Nederlands Film Festival. De verwachting is dat de film veel maatschappelijke discussie losmaakt. Nederlandse filmsterren zoals Monique van der Ven en Carice van Houten waren bij de première van de film tijdens het Nederlands Film Festival.
Houdt God van Vrouwen? is het slotstuk van een serie documentaires van documentairemaker Emile van Rouveroy van Nieuwaal over de Gereformeerde gemeenschap in Nederland. De documentaire toont hoe vrouwen binnen de orthodox reformatorische gezindte opkomen voor hun rechten, maar ook kwetsbaar zijn in hun worsteling tussen gevoel, ratio en de kerkelijke regels. De strijd wordt emotioneel gevoerd, maar ook met humor.
Houdt God van Vrouwen? is in de race voor een Gouden Kalf in de categorie ‘beste lange documentaires’. De winnaar wordt op 30 september tijdens het Filmfestival bekend gemaakt. Eerder al drong Van Rouveroy door tot de longlist met de ‘beste korte documentaires’ Staphorst in Tegenlicht uit 2008 en Rijssens Stille Oorlog uit 2010. Beide werden ook door TV Oost uitgezonden. De documentaire 'Houdt God van Vrouwen' is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van het Mediafonds.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Trailer van de documentaire

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.