Sport

Jorien ter Mors gaat voor zeven olympische medailles

Jorien ter Mors
Jorien ter Mors
Voor Jorien ter Mors uit Enschede begint vandaag het seizoen op het ijs. De schaatsster uit Enschede trapt het nieuwe schaatsjaar af met de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Sjanghai. Uiteindelijk wil ze in februari in olympisch Sotsji ook vlammen op de langebaan.
In totaal wil ze op zeven onderdelen in actie komen tijdens de Olympische Spelen. Ter Mors kende een moeilijk voorbereiding. In mei overleed haar vader aan kanker. De Enschedese moest een trainingskamp in de Franse Pyreneeën onderbreken voor de begrafenis van haar vader. Een week later keerde ze terug om de training te hervatten. "Meer tijd heb ik gewoon niet", liet ze weten aan AD Sportwereld.

Zeven olympische medailles

Ter Mors richt zich nu weer op het schaatsen en wil dit olympische seizoen pieken. Niet alleen als shorttrackster, ook op de langebaan. In Sotsji hoopt ze op zeven afstanden mee te doen om de medailles: bij het shorttrack op de 500, 1000, 1500 meter en de ploegaflossing. Op de langebaan op de 1500 en 3000 meter en de ploegachtervolging.

Sneller prikkelbaar

Fysiek kan Ter Mors de zevenkamp aan. Maar is ze er mentaal ook klaar voor? In het AD laat ze weten dat ze deze zomer nog wel eens last had van haar emoties tijdens trainingen. "Ik ben sneller prikkelbaar", zegt de schaatsster, die niet alleen haar vader verloor. Ze heeft ook een zus met een dodelijke spierziekte en die kampte net met een flinke terugslag.

Plek bij de eerste twaalf

Sjanghai is een van de vier wereldbekers die dit seizoen op het programma staan. Als de genomineerden Niels Kerstholt, Daan Breeuwsma, Freek van der Wart, Jorien ter Mors en Yara van Kerkhof in de toptwaalf eindigen, hebben ze voldaan aan de eis van NOC*NSF. De andere Nederlanders moeten daarvoor in de topacht eindigen. Donderdag won ze haar seriewedstrijd.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.