Nieuws

Anne helpt ouderen in Bathmen langer zelfstandig te wonen

In zorgcentrum 't Dijkhuis in Bathmen kunnen ouderen vanaf vandaag gebruik maken van de hulp van Anne. Dit is een virtuele dame die ouderen ondersteunt bij het dagelijks leven.
Anne is altijd vriendelijk, eindeloos geduldig en wordt nooit moe. Via de televisie of de computer is ze 24 uur per dag beschikbaar.  't Dijkhuis doet mee aan een landelijke test met deze virtuele ondersteuning. Tien bewoners doen mee aan de proef.

Aangepast aan bewoners

Anne kan bij allerlei dagelijkse handelingen ondersteuning geven. Elke bewoner krijgt een versie van Anne die speciaal op hem of haar is toegesneden. Voor de één kan ze de voordeur openmaken of het licht aandoen, een ander herinnert ze aan medicijngebruik. Ook kan ze op internet informatie opzoeken en voorlezen.

Geen bezuiniging

De komst van Anne is volgens 't Dijkhuis zeker geen verkapte bezuiniging. Ze is geen vervanging van professionele hulp. Wel kan ze ervoor zorgen dat mensen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Ook neemt ze het personeel bepaalde taken uit handen zodat er meer tijd overblijft voort een praatje met bewoners. Anne kan ook goed worden gekoppeld aan domotica, dat is elektronica die het leven in huis makkelijk maakt, zoals een automatische deuropener of lichtschakelaar.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.