Betaald voetbal

Broerse behoudt basisplek bij PEC Zwolle

Joost Broerse begint zaterdag in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda opnieuw in de basis bij PEC Zwolle. De verdediger, die de afgelopen weken steeds op de bank zat, krijgt net als in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard de voorkeur boven Maikel van der Werff.
Mustafa Saymak keert wel terug in de basis; hij moest in het bekerduel zijn plaats afstaan aan Giovanni Gravenbeek. Trainer Ron Jans kan nog niet beschikken over Fred Benson, die kampt met hamstringklachten. Ook de rentree van Jesper Drost en doelman Diederik Boer laat nog even op zich wachten. Het tweetal, dat herstelt van een liesblessure, kan op zijn vroegst over drie weken tegen ADO Den Haag weer hun opwachting maken in het eerste elftal.

Niet tevreden

PEC Zwolle verloor zondag in Arnhem de koppositie in de eredivisie en wist in de laatste drie competitieduels slechts één punt te pakken. De midweekse bekerzege op Fortuna heeft het vervelende gevoel voor een deel weggenomen. Jans: "Qua resultaat hebben we het goed gedaan: geen goals tegen, geen kaarten, geen blessures, we hebben gescoord uit een spelhervatting en we zijn zeker in de tweede helft niet meer in gevaar geweest. Maar ik vond het niet sprankelend en een aantal spelers speelde een mindere wedstrijd. Dus tevreden was ik ook niet."

Ploeg in vorm
Om de goede competitiestart een vervolg te geven, moet PEC Zwolle zaterdag winnen van NAC. De tegenstander uit Breda is echter de ploeg in vorm: als enige eredivisieclub wist het de laatste twee wedstrijden te winnen. "En NAC heeft in die wedstrijden ook de meeste goals gemaakt met de 5-1 bij Roda en de 3-0 tegen AZ", weet Jans. "Alleen de uitslagen vertellen niet helemaal het verhaal. NAC heeft beide wedstrijden verdiend gewonnen, maar het waren steeds afwachtende wedstrijden, waarin ze na de 1-0 heel ver zijn uitgelopen. Normaal gesproken is NAC een ploeg compact speelt, op de omschakeling loert en normaal niet heel veel scoort."
De wedstrijd, die wordt geleid door arbiter Kamphuis, begint zaterdag om 20.45 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.