nieuws

Rechtszaak tegen Zwolse pooier Lino P. van start

In Amsterdam begint vandaag de rechtszaak tegen de Zwolse pooier Lino P. Hij wordt ervan verdacht jarenlang vrouwen te hebben gedwongen om als prostituee te werken.
Lino P. staat terecht voor mensenhandel, zware mishandeling en verkrachting. Hij werd op 9 mei 2011 opgepakt bij een grote politie inval in zijn seksclubs. De toen 35-jarige P. had op dat moment de leiding over de clubs Touché en De Roos in de Zwolse binnenstad. Het Openbaar Ministerie probeert hem al twee jaar lang veroordeeld te krijgen.

Lastige zaak voor Openbaar Ministerie

Het kost Justitie veel moeite om het bewijs tegen Lino P. rond te krijgen. De rechtszaak begon al in 2012 maar werd toen vroegtijdig gestaakt omdat de rechter vond dat er eerst meer bewijs verzameld moest worden. Lino P. zat op dat moment al een jaar vast en werd vrijgelaten.
De belangrijkste getuigen tegen Lino P. zijn vijf vrouwen die tussen 2005 en 2011 voor hem hebben gewerkt. Eén van hen is zijn ex-vriendin met wie hij zelfs een zoontje heeft. Lino P. zegt zelf onschuldig te zijn. Hij betwist vanaf het begin dat hij ooit iemand gedwongen heeft om als prostituee te werken.
De rechtszaak tegen Lino P. neemt naar verwachting twee volle dagen in beslag. RTV Oost doet er op radio, televisie en internet uitgebreid verslag van.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.