Betaald voetbal

Bekerduel Excelsior'31-Heracles gewoon in Rijssen

Sportpark De Koerbelt
Sportpark De Koerbelt
De bekerwedstrijd tussen Excelsior'31 en Heracles Almelo wordt eind oktober gewoon in Rijssen gespeeld.
De Rijssense topklasser heeft even overwogen om het duel te verplaatsen naar het Polman Stadion van Heracles, omdat daar meer toeschouwers kunnen komen. Maar de KNVB heeft daar een stokje voor gestoken: de reglementen laten het niet toe dat de wedstrijd wordt verplaatst naar het terrein van de uitspelende ploeg.
"We konden de wedstrijd alleen verplaatsen naar neutraal terrein, zoals de Adelaarshorst in Deventer", legt voorzitter Lamber Voortman uit. "Maar dat is voor ons geen optie." Dus wordt de streekderby definitief gespeeld op het eigen sportpark De Koerbelt in Rijssen.
De wedstrijd kan nu door maximaal 4.000 toeschouwers worden bezocht. Uit veiligheidsoogpunt is het niet mogelijk om meer mensen toe te laten. Het lijkt onwaarschijnlijk dat er extra tribunes worden gebouwd voor de wedstrijd in de derde ronde van het bekertoernooi. "De kosten gaan dan voor de baten uit en er zijn amateurclubs die daar slechte ervaringen mee hebben", aldus Voortman.
Excelsior'31 bereikte dinsdag de derde ronde van het bekertoernooi door de profs van Willem II uit te schakelen. Donderdagavond werd het bij de loting gekoppeld aan Heracles Almelo, dat na verlenging won van RKC Waalwijk. Het duel in Rijssen wordt op 29, 30 of 31 oktober gespeeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.