Go Ahead Eagles kansloos onderuit bij Ajax

Go Ahead Eagles heeft uitduel bij Ajax zaterdagavond kansloos verloren. In de Amsterdam Arena werd het 6-0 voor de thuisploeg die in de eerste tien minuten na rust maar liefst vier keer scoorde.
Het duel begon met enkele kansen voor Ajax, maar Fischer en De Jong wisten het doel niet te vinden. Aan de andere kant deed Kolder dat wel, maar zag hij Poulsen zijn kopbal van de lijn halen. Bij Go Ahead moest Room daarna enkele keren redding brengen en deed dat voortreffelijk. Ajax bleef de gevaarlijkste ploeg en bleef ook druk zetten op het doel van Go Ahead Eagles, maar doelpunten leverde dat niet op en dus was de ruststand 0-0.
Dat bleef het echter niet lang, want in de eerste tien minuten na rust werd Go Ahead overlopen. Een eigen doelpunt van Van der Linden was het begin van een doelpuntenregen. Binnen vier minuten was het ineens 4-0. De Sa maakte er één en Sigthórsson scoorde twee keer. Na ruim een uur zorgde Duarte voor de vijfde treffer na een fout van Schenk en niet veel later kopte De Jong de zesde binnen. Daar bleef het bij en dus was de eindstand in Amsterdam 6-0.

Ajax - Go Ahead Eagles 6-0

1-0 Jop van der Linden (48)
2-0 Lesley de Sa (50)
3-0 Kolbeinn Sigthórsson (52)
4-0 Kolbeinn Sigthórsson (53)
5-0 Lerin Duarte (64)
6-0 Siem de Jong (68)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Falkenburg, Türüc, Schenk
Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Moisander, Denswil, Boilesen, De Jong, Poulsen, Duarte, De Sa (Andersen/69), Bojan (Sigthórsson/5, Klaassen/65), Fischer.
Go Ahead Eagles: Room, Schmidt, Vriends, Van der Linden (Lambooij/55), Schenk, Falkenburg, Overgoor (Amevor/55), Türüc, Antonia (Godee/46), Kolder, Houtkoop.