PEC Zwolle en NAC Breda komen niet tot scoren

PEC Zwolle heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het thuisduel tegen NAC Breda. Zwolle was de betere ploeg, maar kwam niet tot scoren en omdat NAC dat ook niet deed eindigde het duel zoals het begon: 0-0.
PEC Zwolle was in de eerste helft de betere ploeg en dat leverde al vroeg een kans op voor Klich. Ten Rouwelaar kon echter redden op zijn schot. Fernandez probeerde het even later, maar ook hij vond de doelman op zijn pad. NAC zette daar weinig tegenover, enkel een vrije trap van Verbeek was redelijk gevaarlijk. Kort voor rust kregen Van Hintum en Nijland nog een kans, maar de ploegen gingen rusten met een 0-0 stand.
Het eerste gevaar na rust kwam van NAC. Seuntjens zag een schot gestopt worden door Begois en die doelman was even later ook alert bij een uitbraak van Verbeek. PEC Zwolle nam het initiatief daarna weer over, maar had moeite om een gaatje te vinden in de stugge verdediging van NAC Breda. Ook in de vier minuten blessuretijd lukte dat niet en dus hield Zwolle slechts een punt over aan het thuisduel tegen NAC Breda: 0-0.
Zwolle liet daarmee de kans liggen om de koppositie in de eredivisie over te nemen van PSV. De Eindhovenaren verloren van AZ, maar door het gelijkspel van PEC zakt die ploeg nu naar plek drie.

PEC Zwolle - NAC Breda 0-0

Arbiter: Kamphuis
Geel: Sarpong, Van der Weg
PEC Zwolle: Begois, Van Polen, Lachman, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Klich, Achenteh, Saymak (Labylle/75), Fernandez (Eloisghiri/46), Nijland.
NAC Breda: Ten Rouwelaar, De Roover, Drost, Kwakman, Van der Weg, Buijs, Sarpong (Suk/90+3), Seuntjens, Lurling (Hooi/77), Poepon (Perica/90), Verbeek.