Medewerkers Keolis mishandeld in Zwolle, tien verdachten aangehouden

Drie medewerkers van vervoerder Keolis zijn gisteravond op het station van Zwolle Stadshagen mishandeld. Aanleiding voor de mishandeling was een conflict dat ontstond nadat boa's een passagier aanspraken op het niet naleven van de coronaregels.

De drie boa’s van Keolis hadden kort voor de mishandeling een passagier in de trein aangesproken op het niet naleven van de coronaregels. Welke regels werden geschonden is nog niet duidelijk. Wel staat vast de passagier deel uitmaakte van een groep jongeren die in Zwolle in de trein is gestapt.

Kort nadat de boa’s de passagier aanspraken stapte de groep in Stadshagen uit. De trein reed verder naar Kampen en de jongeren bleven op het station staan. Toen de trein vanuit Kampen weer terug was op station Stadshagen ontstond buiten een heftige confrontatie, waarbij de groep zich tegen de boa’s keerde.

Daarbij zijn rake klappen uitgedeeld en raakten de boa’s lichtgewond. Volgens een woordvoerder van Keolis liepen de boa’s met name schrammen en blauwe plekken op. Ze zijn heel erg geschrokken van het incident. Keolis heeft aangifte gedaan.

Tien aanhoudingen

De politie meldt op Twitter dat tien verdachten na een zoektocht in de wijk zijn aangehouden voor het gepleegde geweld. Ook zouden omstanders de mishandeling hebben gefilmd. Deze mensen worden gevraagd zich te melden bij de politie.

Het is de tweede keer dit jaar dat er op station Zwolle Stadshagen geweld gebruikt wordt tegen personeel van Keolis. Op 18 februari werd een 27-jarige man uit Kampen aangehouden vanwege de mishandeling van een boa van Keolis, de avond ervoor. Een dag later werd ook een 35-jarige Kampenaar aangehouden voor hetzelfde incident.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ZWOLLE KEOLIS 112 NIEUWS
Deel dit artikel: