Rechtbank Almelo: bejaarde stalker te dement om te vervolgen

Een bejaarde man uit Dalfsen mag niet vervolgd mag worden voor het stalken van een vrouw uit Almelo. De 76-jarige man is door dementie en psychische stoornissen te ver heen. Hij begrijpt daardoor helemaal niets van de rechtszaak Dat heeft de rechtbank in Almelo besloten.

De bejaarde zou bijna drie jaar geleden meermaals aangetekende brieven met beledigende inhoud hebben gestuurd aan de vrouw in Almelo. De vrouw kreeg ook bloemen en pakketten van haar bejaarde stalker. Ze had zoveel last van haar belager dat hij een verbod kreeg om nog langer in een straal van één kilometer van haar huis te komen.

Dementie

De Almelose hoeft niet bang te zijn dat de 76-jarige haar nog lastig valt. Hij zit inmiddels met een bijzonder agressieve vorm van dementie op een gesloten afdeling van een verpleeginstelling. Bij zijn aanhouding begin 2019 was duidelijk dat hij erg verward was. De man zou een geschiedenis hebben met psychische problemen zoals schizofrenie.

Volgens deskundigen begrijpt hij niets meer, ook niet van zijn rechtszaak. Omdat een verdachte in Nederland in ieder geval nog iets moet begrijpen van zijn rechtszaak en in staat moet zijn om vragen te beantwoorden, heeft de rechtbank besloten om de vervolging te stoppen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
DALFSEN RECHTBANK OVERIJSSEL
Deel dit artikel: