Sport

Seizoen FC Twente-spits Danilo ten einde, club accepteert schorsing

Danilo pakte rood tegen RKC en heeft zijn laatste duel voor FC Twente gespeeld
Danilo pakte rood tegen RKC en heeft zijn laatste duel voor FC Twente gespeeld © Orange Pictures
FC Twente-spits Danilo is voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één voorwaardelijk. De speler kreeg donderdag een rode kaart tijdens het verloren uitduel met RKC Waalwijk (2-1).
Danilo liet zich in Waalwijk in de slotfase negatief gelden. De spits trapte na, waarop scheidsrechter Van den Kerkhof resoluut de rode kaart trok. FC Twente laat weten het schorsingsvoorstel van de KNVB te accepteren.
Daarmee komt voor de Ajax-huurling een einde aan een seizoen met twee gezichten. Voor de winterstop was de Braziliaan bijzonder goed op schot met elf doelpunten. In de tweede seizoenshelft ging het - net als met de rest van het team - een stuk minder voortvarend. Danilo vond nog zes keer het net, waarmee hij zijn totaal opkrikte naar zeventien treffers.
Doordat het seizoen van FC Twente er na zondag op zit, mist Danilo ook de eerste competitiewedstrijd van volgend seizoen. De Braziliaan keert in principe terug naar Ajax, waar hij nog een contract heeft tot de zomer van 2022.

ADO Den Haag

Aanstaande zondag sluit FC Twente het eredivisieseizoen af tegen ADO Den Haag. Een duel om des keizers baard, want voor FC Twente zijn de play-offs om Europees voetbal definitief uit zicht en voor ADO Den Haag viel op Hemelvaartsdag het doek; de club kon degradatie naar de eerste divisie niet meer voorkomen. Het duel in De Grolsch Veste begint om 14.30 uur en is live te volgen op Radio Oost en via onze online kanalen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.