Tbs moordenaar van Karin Bok uit Haaksbergen met een jaar verlengd

De tbs van de 45-jarige man, die in 2012 de Haaksbergse Karin Bok doodde, wordt met een jaar verlengd. Dat heeft de rechtbank in Almelo bekendgemaakt.

Karin Bok werd in 2012 met veel geweld voor de deur van haar woning gedood. Haar dood was een grote schok in Haaksbergen en meer dan 1.500 mensen liepen mee in een stille tocht door Haaksbergen.

Grote zorgen

Toen de 45-jarige de vrouw om het leven bracht leed hij aan paranoïde schizofrenie. Er waren al grote zorgen over zijn geestelijke toestand en de politie had al een zorggesprek in de planning staan. Die zorgen zijn er negen jaar na dato niet meer. De 45-jarige is een uitzondering in therapieland. Niet alleen is hij goed ingesteld op medicatie die zijn stoornis moet onderdrukken, hij is er heilig van overtuigd dat hij die medicatie moet innemen en heeft het zelfs in eigen hand.

De man werkt alweer drie jaar fulltime voor een baas en kreeg afgelopen maart woonruimte bij een instelling voor begeleid wonen in de provincie. Het is de bedoeling dat hij uiteindelijk weer in Twente komt wonen, maar niet in Haaksbergen of Enschede. Dat is te belastend voor de nabestaanden van de vermoorde vrouw.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
HAAKSBERGEN REGIO ENSCHEDE
Deel dit artikel: