Geweldplegers op treinstation in Zwolle waren jongeren uit IJsselmuiden en Kampen

Negen van de tien personen die de politie gisteravond aanhield op het treinstation van Zwolle Stadshagen zijn afkomstig uit IJsselmuiden. De tiende komt uit Kampen. Ze worden verdacht van mishandeling van drie medewerkers van vervoerder Keolis.

Alle tien de jongeren zijn tussen de 17 en de 20 jaar. Ze begonnen zich volgens de politie vervelend te gedragen in de trein van Zwolle naar Kampen. Een van hen werd in de trein door personeel aangesproken op het feit dat hij geen mondkapje droeg. Daarop ontstond een conflict en de groep verliet op station Zwolle Stadshagen de trein.

De groep bleef wachten bij de bushalte bij het station en wilde op een gegeven moment toch weer verder met de trein. Toen een van de boa's de man, die geen mondkapje had gedragen wilde bekeuren, kwamen er twee personen tussenbeide om dit te verhinderen. Daarop ontstond het nodige duw- en trekwerk, waarna het incident escaleerde tot een gevecht.

Na het gevecht ging de groep er vandoor richting van het centrum van Stadshagen. Na een zoektocht in de wijk konden ze worden aangehouden. Drie boa's hebben aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ZWOLLE 112 NIEUWS
Deel dit artikel: