nieuws

FC Twente pakt koppositie na ruime winst op Groningen

FC Twente is de nieuwe koploper van de eredivisie. In De Grolsch Veste werd zondag met 5-0 gewonnen van FC Groningen en daardoor is de nieuwe leider op doelsaldo.
Twente begon goed aan het duel en dat leverde Eghan een grote kans op, hij schoot echter recht op doelman Bizot. Even later was het wel raak. Bengtsson verlengde een vrije trap van Gutiérrez en zag de bal binnenrollen. Hij maakte daarmee alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen. Na een klein half uur kreeg Eghan zijn doelpunt alsnog. Van dichtbij schoot hij hard de 2-0 binnen. Nog voor rust was het duel beslist, Tadic benutte een strafschop na een overtreding van Kappelhof. De verdediger moest ook nog eens vertrekken met rood.
Binnen tien minuten na rust was het alweer raak voor Twente. Eghan was alert en scoorde uit de rebound de vierde voor de thuisploeg. Daarna bleef Twente overheersen en kreeg het enkele kansen. Onder andere Promes en Castaignos wisten het net echter niet te vinden. Twintig minuten voor het einde kwam Jesús Corona in het veld en hij maakte daarmee zijn competitiedebuut voor de Enschedeërs. En dat debuut maakte hij nog mooier door ook nog te scoren. Met een fraaie stift zette hij de 5-0 eindstand op het scorebord.

FC Twente - FC Groningen 5-0

1-0 Rasmus Bengtsson (19)
2-0 Shadrach Eghan (28)
3-0 Dusan Tadic (45/strafschop)
4-0 Shadrach Eghan (54)
5-0 Jesús Corona (85)
Arbiter: Wiedemeijer
Geel: Botteghin, Wijnaldum
Rood: Kappelhof (44)
FC Twente: Marsman, Rosales, Bengtsson (Martina/46), Bjelland, Koppers, Ebecilio (Corona/69), Gutiérrez, Eghan (Mokhtar/60), Tadic, Castaignos, Promes.
FC Groningen: Bizot, Kappelhof, Botteghin, Wijnaldum, Burnet, Kieftenbeld, De Leeuw (Lindgren/66), Hiariej, Chery, Zeefuik (Letschert/46), Kostic (Zivkovic/78).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.