Nieuws

Siemens schrapt wereldwijd 15.000 banen

Siemens
Siemens
Het Duitse technologieconcern Siemens schrapt tot en met volgend jaar wereldwijd 15.000 arbeidsplaatsen, waarvan 5.000 in Duitsland. Dat maakte een woordvoerder van het bedrijf zondag bekend. Eerder werd al bekend dat bij Siemens in Hengelo dit jaar zeker 90 banen gaan verdwijnen.
Siemens telt momenteel wereldwijd ongeveer 370.000 werknemers, waarvan 119.000 in Duitsland. Siemens heeft ruim 3.000 werknemers in Nederland. Het schrappen van banen is onderdeel van een kostenbesparingsprogramma van 6 miljard euro. Hoeveel banen in totaal in Nederland verdwijnen, is nog niet bekend.
Volgens Siemens is met de vakbonden overeenstemming bereikt over ongeveer de helft van de betroffen arbeidsplaatsen en wordt spoedig een akkoord verwacht over de andere helft. Siemens hoopt het banenverlies zoveel mogelijk te realiseren door natuurlijk verloop en door middel van vrijwillig vertrek. Siemens probeert gedwongen ontslagen volledig uit te sluiten. Bij Siemens Hengelo werken in totaal ongeveer 700 mensen.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.