Betaald voetbal

Overzicht 8: Twente nieuwe koploper, Go Ahead ruim onderuit

In speelronde acht van de eredivisie heeft FC Twente de koppositie overgenomen van PSV. PEC Zwolle liet de kans op die plek liggen, Heracles Almelo won twee keer in korte tijd van RKC en Go Ahead Eagles ging hard onderuit in Amsterdam.
FC Twente won zondag in eigen huis met 5-0 van FC Groningen. Bij rust was het duel al beslist met een 3-0 stand en een rode kaart voor Groninger Kappelhof. Twente is nu op doelsaldo koploper. PEC Zwolle had die positie op de ranglijst zaterdagavond al kunnen pakken, maar door een 0-0 gelijkspel tegen NAC Breda lukte dat niet. Zwolle was veel beter, maar kwam moeilijk door de muur die NAC Breda had opgetrokken achterin.
Heracles Almelo kwam zaterdagavond wel tot winst. Voor de tweede keer in vijf dagen werd RKC Waalwijk verslagen. Waar er dinsdag nog een verlenging nodig was in de beker, was de overwinning zaterdag overtuigender. In Waalwijk werd het 1-4, mede door drie doelpunten van de Duitser Mark Uth. Go Ahead Eagles ging hard onderuit zaterdagavond. Landskampioen Ajax was in de Arena met 6-0 te sterk voor de ploeg van trainer Foeke Booy, die het duel in tien minuten na rust weggaf. Daarin maakte Ajax liefst vier doelpunten en was het beslist.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.