Nieuws

Busbedrijf Oad maakt doorstart, 200 arbeidsplaatsen behouden

Het Oad Busbedrijf, dat deel uitmaakt van de afgelopen week failliet verklaarde Oad Groep, maakt een doorstart. Het is het eerste onderdeel van het failliete bedrijf dat een doorstart maakt.
De doorstart wordt gemaakt door voormalig directeur Frans Schuitemaker van Oad Busbedrijf. Hij wordt daarbij ondersteund door een nog onbekende investeringsmaatschappij. Details over de overname worden deze week bekend gemaakt. Het akkoord op hoofdlijnen houdt in dat alle busactiviteiten worden samengevoegd en zullen gaan opereren vanuit de hoofdvestiging te Goor en een aantal standplaatsen. Alle 125 touringcars die de Oad Groep in zijn bezit had worden overgenomen.

200 arbeidsplaatsen

Schuitemaker is blij met deze doorstart. "Het is een lichtpuntje in deze donkere dagen." Hij verwacht dat zo'n 200 banen behouden kunnen worden. "Het busbedrijf heeft een zeer goede reputatie en wordt door vriend en vijand geroemd vanwege de kwaliteit van materieel en chauffeurs en de naleving van CAO's en regels, zoals de Rijtijdenwet. De FNV stelde Oad afgelopen week nog als hét voorbeeld voor de hele touringcarbranche."
Schuitemaker is nu volop aan de slag om orde op zaken te stellen. "De afgelopen dagen hebben wij een klein aantal meerdaagse busreizen moeten annuleren. De overige busreizen zijn tot nu toe gewoon doorgegaan. De schade is daardoor gelukkig minimaal geweest. Wij denken zo snel mogelijk ook alle geplande meerdaagse busreizen weer te kunnen uitvoeren."

Busbedrijf draaide goed

Het Oad busbedrijf was één van de onderdelen van de Oad Groep die tot aan het faillissement een positief rendement behaalde en realiseerde over 2012 een omzet van circa zo'n 50 miljoen euro.

Bekijk ook het dossier 'Faillissement Oad Reizen'.

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.