Nieuws

"Waar is verzekeringsgeld verdwenen beeld 'Zittend Boertje' Almelo?"

Het verdwenen beeld
Het verdwenen beeld
Waar is het geld gebleven dat de verzekering heeft uitbetaald voor het verdwenen beeld 'Zittend Boertje' van Chabot? Dat wil de PvdA in Almelo weten van het gemeentebestuur.
Het beeld stond op een sokkel in de Grotestraat en werd in 2011 gestolen, waarschijnlijk door koperdieven. Het beeld was in de jaren dertig gemaakt door kunstenaar Hendrik Chabot en in de jaren zestig door warenhuisketen V&D aan de gemeente Almelo geschonken.

Beeld kan opnieuw worden gemaakt

De PvdA wil dat het beeld opnieuw wordt gemaakt. Volgens de gemeente kan dat, omdat de mallen van het beeld nog bestaan, maar kan de gemeente de vijftienduizend euro die dat kost niet betalen. Het afgelopen weekend heeft de PvdA gehoord dat het beeld verzekerd was en dat de gemeente ook verzekeringsgeld uitgekeerd heeft gekregen.
De PvdA wil weten hoeveel geld er is uitgekeerd. Ook wil de partij weten waarom de gemeente geen moeite doet om de vijftienduizend euro bij elkaar te krijgen, bijvoorbeeld met sponsoring van bedrijven. De vragen worden dinsdag gesteld tijdens het vragenuurtje.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.