Nieuws

Curatoren praten verder over doorstarts delen Oad

De curatoren van de Oad Groep bekijken vandaag of er meer onderdelen van de failliete reisorganisatie een doorstart kunnen maken. Dat heeft woordvoerder Gramsma van de curatoren gezegd.
De curatoren zitten in overleg met partijen en hopen in de loop van vandaag met nieuws over meer doorstarts naar buiten te kunnen komen. Of dat ook gaat lukken, is niet duidelijk. "De curatoren zijn ook maar met zijn tweeën. Ze zijn dus aan het schaken op meerdere borden tegelijk", zegt Gramsma. 

Doorstart busbedrijf en SRC

Gisteren werd bekend dat het busbedrijf en SRC Cultuurvakantie in ieder geval een doorstart maken. Daardoor houden 250 werknemers van Oad hun baan.
Gramsma noemt berichtgeving in de Telegraaf over een onderzoek naar de rol van de directie, de commissarissen en de accountants van Oad, 'tendentieus'.

"Onderzoek is standaardprocedure"

"De curatoren onthouden zich van commentaar. Voorlopig richten zij zich op de overnamegesprekken en het behoud van banen." Dat er een onderzoek komt, zoals beschreven in de Telegraaf, klopt.
"Maar dat is standaard", zegt Gramsma. "Dat gebeurt altijd na een faillissement, het is een standaardprocedure. Alleen wordt nu de indruk gewekt dat de curatoren daar heel druk mee zijn en dat is niet zo."
 

Bekijk ook het dossier 'Faillissement Oad Reizen'.

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.