Informatief
Recept Tartiflette

Culinair journalist Frederike Krommendijk kookt in deze eerste aflevering samen met Berry Vos de caloriebom Tartiflette. Een machtig recept voor gegratineerde aardappelen. De basis voor een goede Tartiflette is de Reblouchon kaas.
Ingrediënten (6 personen):
- 2 kilo aardappels,
- 150 gram gerookt spek,
- 5 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 klein bekertje creme fraiche
- 2 a 3 Reblouchon kazen (kan evt ook met Camemberts)
Bereiding:
Aardappels schillen, net gaar koken en in dunne plakken snijden. Uien in ringen snijden. Knoflook persen of fijnhakken. Spek uitbakken in een koekenpan zonder vet. Uien meebakken. Dit mengsel in een platte ovenschaal doen, aardappels erop en creme fraiche. De Reblouchon-kazen overlangs doorsnijden en met deze helften de ovenschaal afdekken (beetje puzzelen met de hoekjes). Verwarm de oven voor op 210 graden en zet de schotel er 20 à 30 min in tot de schotel goudbruin is en de kaas goed gesmolten. Serveer met een groene salade met tomaten.