Sport

PEC Zwolle besluit seizoen met thuiszege op FC Groningen

PEC Zwolle heeft het eredivisieseizoen met een goed gevoel afgesloten. In het eigen MAC3Park Stadion wist de ploeg van scheidend interim-trainer Bert Konterman met 1-0 te zegevieren tegen FC Groningen.
Het inmiddels uitgespeelde PEC Zwolle kreeg tegen de Groningers via Rico Strieder de eerste mogelijkheid van het duel. De middenvelder probeerde het van afstand, maar omdat de baal naast ging hoefde Sergio Padt niet in actie te komen.

Pherai en Van den Belt

Tien minuten later tastte de doelman van Groningen mis en kregen Immanuel Pherai en Thomas van den Belt kansen om de score te openen, maar hun inzetten werden geblokt. Ook het schot van Benson Manuel trof geen doel.
Benson Manuel verving Mustafa Saymak, die in de warming-up afhaakte
Benson Manuel verving Mustafa Saymak, die in de warming-up afhaakte © Orange Pictures

Grootste kans El Hankouri

Na vijf minuten in de tweede helft kregen de bezoekers de beste kans van de wedstrijd. In kansrijke positie moest Mo El Hankouri voor de openingstreffer zorgen, maar geheel vrijstaand voor Xavier Mous schoot de aanvaller naast.

Eigen doelpunt

In een verder weinig enerverende tweede helft ging het lange tijd gelijk op, maar waren het toch de Zwollenaren die aan het langste eind trokken. Invaller Reza stond op de goede plek bij een voorzet van Pherai en zag van dichtbij dat Groningen-verdediger Miguel de bal in eigen doel werkte en voor de 1-0 eindstand zorgde. PEC Zwolle sluit het eredivisieseizoen af als de nummer dertien van de ranglijst.

PEC Zwolle - FC Groningen 1-0