nieuws

Rechtszaak Lino P. vertraagd; rechters willen meer onderzoek

De rechtszaak tegen Lino P. heeft ernstige vertraging opgelopen. De rechtbank in Amsterdam wil dat er eerst meer financieel onderzoek wordt gedaan.
Een jaar geleden werd de rechtszaak ook al gestaakt. Ook toen vond de rechter dat er meer onderzoek moest worden verricht naar de financiële situatie van Lino P. Hij wordt verdacht van mensenhandel, verkrachting en mishandeling. De advocaat van P. heeft om de extra onderzoekstijd gevraagd. Ze hoopt met de administratie aan te tonen dat P. de vrouwen niet heeft uitgebuit.
De beslissing van de rechtbank is een slag voor het Openbaar Ministerie. De officier van Justitie vroeg de rechters vandaag met klem om de zaak door te zetten. "Een jaar geleden was ik er al niet blij mee dat de zaak vertraging op liep." Volgens de officier is het 'onwenselijk' dat Lino P. vrij rondloopt. "Hij is gevaarlijk, de kans op herhaling is erg groot."
Lino P. heeft na zijn arrestatie in 2011 een jaar vast gezeten. Hij werd opgepakt na een grote politie-inval in zijn seksclubs in Zwolle. P. kwam vrij nadat de rechtszaak in 2012 werd geschorst. Hij loopt intussen alweer een jaar vrij rond. Het is onduidelijk wanneer de rechtszaak weer verder gaat.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.