Nieuws

Voormalig V&D-pand in Enschede opnieuw leeg door vertrek supermarkt 2Brüder

Het pand aan het Van Heekplein, waar eerder Hudson's Bay was gevestigd
Het pand aan het Van Heekplein, waar eerder Hudson's Bay was gevestigd © RTV Oost
Het grote winkelpand aan het Van Heekplein in Enschede komt opnieuw leeg te staan. Supermarktketen 2Brüder vertrekt na een jaar alweer uit een van de grootste en prominentste winkelpanden van de stad, waarin eerder V&D en Hudson’s Bay waren gevestigd.
Supermarktketen 2Brüder, die zich richt op de Duitse kooptoerist, kwam vorig jaar mei met veel tumult naar Enschede. Na de vestiging in Venlo moest de tweede locatie in Enschede als een magneet gaan werken voor de Duitse toerist. Maar echt storm liep het nooit bij de vestiging in Enschede, mede ook door de coronapandemie.
"Het zit niet mee met het pand", zegt Duco Hoek, binnenstadondernemer van Enschede. "Op deze prominente plek in de binnenstad wil je toch een publiekstrekker hebben. De huurder en verhuurder zijn het niet eens geworden over het huurcontract en de verbouwing van het pand."

In Enschede blijven

Volgens Hoek wil 2Brüder wel in Enschede blijven. "Maar dan hebben ze wel een geschikt pand in de binnenstad nodig van elke duizenden vierkante meters", zegt hij.
2Brüder vertrekt na 5 juni uit het pand aan het Van Heekplein. Wat er daarna met het onderkomen gaat gebeuren, is niet duidelijk. "De pandeigenaar en makelaar zijn plannen voor de toekomst aan het maken", aldus Hoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.