Informatief

Wetenschapsweekend

Kraak de code!
Kraak de code!
Hoe kraak je een code en hoe bestuur je een drone? Interessante vragen en niet alleen voor whizzkids. De Universiteit Twente en Saxion Hogeschool hebben een programma samengesteld voor het wetenschapsweekend, dat zaterdag en zondag wordt gehouden. De UT en Saxion concentreren hun activiteiten op zaterdag 5 oktober.
Mariëlle Stoelinga van de UT bedenkt een pittige code voor Bert Eeftink en Dorothée Loorbach. Zijn ze in staat die tijdens de uitzending te kraken? Het kraken van codes is een van de workshops die de UT zaterdag aanbiedt. Geheime informatie zoals wachtwoorden, en informatie voor internetbankieren moet je goed geheim houden. Maar hoe doe je dat? En waarom kunnen hackers het dan soms toch kraken? En wat kunnen wij vervolgens weer tegen hackers doen?  De UT biedt zaterdag een workshop aan waar je zelf aan de slag kunt gaan in het CodeLab, oa om code-wielen te knutselen, elkaar geheime boodschappen te sturen, en boodschappen te ontcijferen.
Van de Saxion Hogeschool is Margreet Michel aanwezig om uit te leggen hoe techniek kan worden ingezet bij zorg. Technologie kan zorgprocessen vereenvoudigen en de zelfredzaamheid van patiënten en cliënten bevorderen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.