Nieuws

Van der Chijs start als collegevoorzitter Universiteit Twente

De voormalige algemeen directeur van OMA (Office for Metropolitan Architecture), Victor van der Chijs, treedt per 1 oktober aan als de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Twente in Enschede.
Hiermee volgt hij Anne Flierman op, die dit voorjaar voorzitter van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) is geworden.

Werkzaam bij ING, Schiphol en OMA

Van der Chijs (1960) studeerde rechten in Amsterdam en voltooide verschillende postdoctorale opleidingen. Van der Chijs was werkzaam bij ING, onder andere als vice-president Structured and Project Finance in Hong Kong. In 1998 begon hij bij Schiphol-groep, eerst als directeur publieke zaken. Later droeg hij verantwoordelijkheid voor de activiteiten van Schiphol in de Verenigde Staten. In 2003 werd hij verantwoordelijk voor alle internationale activiteiten van Schiphol.
Een jaar daarna werd hij door architect Rem Koolhaas gevraagd om de leiding op zich te nemen van OMA. In de afgelopen acht jaar heeft Van der Chijs de structuur, processen en cultuur van OMA dusdanig weten te vormen dat OMA gestaag is uitgegroeid tot een wereldwijd bekende en vooraanstaande creatieve onderneming die zich richt op architectuur.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.