Blik op de cijfers: Drommel mist geen minuut, Vloet meest waardevolle speler

Het voetbalseizoen zit erop. Dit jaar geen play-offs voor de clubs uit onze provincie. Tijd voor een blik op de cijfers van het seizoen 2020/2021.

Joël Drommel van FC Twente is de enige speler van de vier Overijsselse clubs die geen minuut miste. Er zijn vijf spelers die één duel misten. Rai Vloet van Heracles, Danilo en Tyronne Ebuehi van FC Twente en Sam Beukema en Jay Gorter van Go Ahead Eagles kwamen in één wedstrijd niet binnen de lijnen.

Meest waardevolle speler

Danilo werd Overijssels topscorer met 17 treffers, maar hij is niet de speler die qua cijfers het meeste waardevol was. Die titel ging naar Vloet. Die gaf naast zijn 16 doelpunten ook nog 7 assists. Danilo kwam tot 5 assists en dus een totaal van 22. De derde plek is opvallend genoeg voor Vaclav Cerny van FC Twente. Hij kwam door een zware blessure slechts tot 16 duels, maar daarin scoorde hij 6 keer en gaf hij 7 assists.

Kaarten

De meeste gele kaarten werden gepakt door Giacomo Quagliata van Heracles Almelo. Hij kreeg 7 keer een gele prent. Thomas Lam kwam qua kaarten ook op een totaal van 7, hij kreeg 5 keer geel en 2 keer rood. PEC Zwolle is de meest opvallende club als het gaat om kaarten. De ploeg kreeg met 37 gele kaarten de minste van de vier clubs, maar daar staan wel 5 rode kaarten tegenover. Bij Go Ahead Eagles werd geen enkele speler van het veld gestuurd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Deel dit artikel: