Nieuws

OM wil dat tbs van Enschedese overvaller met 2 jaar wordt verlengd

OM wil tbs verlengd voor Enschedese inbreker
OM wil tbs verlengd voor Enschedese inbreker © RTV Oost
Als het aan de officier van justitie ligt wordt de tbs van een 33-jarige man uit Enschede met twee jaar verlengd. Dat werd maandag duidelijk in de rechtbank Almelo. De 33-jarige kreeg in 2018 naast een gevangenisstraf ook tbs omdat hij een slijterij in zijn woonplaats had overvallen.
De man, die sinds zijn veertiende verslaafd was aan alcohol, was een vaste klant van de slijterij. Toen hij in februari 2018, vermomd en met een schroevendraaier in de hand, probeerde de slijterij te overvallen ging het mis. Niet alleen werd hij door de eigenaar herkend, klanten werkten de tengere overvaller de deur uit. Hij werd al snel opgepakt en kreeg eind 2018 anderhalf jaar cel en tbs met voorwaarden, de lichtere vorm van tbs.

Jointje

De man wordt nu behandeld in een kliniek in de Achterhoek. Dat loopt nog niet altijd even soepel; zo wil hij nog wel eens de drukte van ADHD onderdrukken met een jointje. Als gevolg daarvan wordt zijn behandeling steeds weer met een maand opgeschort.
Toch zijn de behandelaars in de kliniek ervan overtuigd dat er kans is op succes. Het kost alleen meer tijd, de man moet wennen en enkele therapieën lopen vertraging op door onder andere een zwangerschapsverlof van een therapeute.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.