Nathan (25) uit Zwolle huisfotograaf bij Eurovisie Songfestival: "Echt te gek"

Nathan Reinds is deze maand eigenlijk maar met één ding bezig: het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. De 25-jarige Zwollenaar is namelijk huisfotograaf bij het wereldevenement.

Ondanks dat het geen toeval is dat de organisatie bij hem terecht kwam, heeft hij naar eigen zeggen wel mazzel dat men hem vroeg voor deze klus. "Als freelance fotograaf doe ik regelmatig klussen voor de Nederlandse Publieke Omroep. Denk bijvoorbeeld aan Serious Request", vertelt Reinds, die daarnaast ook werkt als huisfotograaf van Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. "Dankzij die eerdere klussen voor de NPO is het balletje gaan rollen en werd ik gevraagd voor het Eurovisie Songfestival."

Van begin tot eind

Ondanks dat het Songfestival deze week pas écht wordt gehouden, is de Zwollenaar al wekenlang in Rotterdam te vinden. "Ik breng eigenlijk het hele evenement in beeld. Te beginnen bij de opbouw. Momenteel leg ik vooral de repetities vast. En komende week ben ik natuurlijk bij de shows die de mensen thuis op televisie kunnen volgen."

'Echt te gek'

Reinds fotografeert voor het Eurovisie Songfestival, dat wil zeggen dat zijn beelden voor allerlei doeleinden gebruikt worden. "Van NOS-site tot Spaanse dagbladen, de foto's worden overal voor ingezet. Daarnaast is het ook zomaar mogelijk dat de foto's worden gebruikt op de website van een technisch leverancier", legt de twintiger uit. "Persoonlijk vind ik deze klus echt te gek. Dit is voor mij het perfecte snijvlak van alles wat ik leuk en interessant vind."

Om de dag coronatest

Ook voor de huisfotograaf van het wereldevenement zitten er deze editie best veel haken en ogen aan. Naast de gebruikelijke beveiliging zorgt de pandemie er ook voor dat men veel maatregelen moet nemen. "Er staan enorme grote tenten waar iedereen die naar binnen wil, zich moet laten testen. Ik moet mij om de 48 uur laten testen, toch iedere keer weer spannend", besluit de fotograaf.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ZWOLLE CULTUUR
Deel dit artikel: