Nieuws

Ook gemeenteraad akkoord: 101 miljoen naar spoorzone Zwolle

Bovenaanzicht van de spoorzone in Zwolle
Bovenaanzicht van de spoorzone in Zwolle
De gemeente Zwolle, de provincie Overijssel en NS en Prorail gaan samen 101 miljoen euro investeren in de spoorzone in Zwolle. Met de goedkeuring van de Zwolse gemeenteraad voor de plannen, is de investering definitief.
De gemeenteraad van Zwolle ging vanavond unaniem akkoord met de plannen om als gemeente 45 miljoen euro te investeren. Eerder ging ook de provincie al akkoord met de plannen. Om het stationsgebied van Zwolle op te krikken tot een goed werkend knooppunt voor alle vormen van vervoer, is een serie maatregelen nodig.

Busstation naar zuidzijde NS-station

Het busstation wordt verplaatst naar de zuidzijde van het NS-station. Een nieuwe verkeersbrug over het spoor heen moet het nieuwe busperron gaan ontsluiten. De busroutes voor stads- en streekvervoer worden aangepast om tot een snellere verbinding tussen station en andere delen van de stad te komen. Voor fietsen zijn al 6700 stallingsplekken beschikbaar. Dat wordt stapsgewijs in de jaren daarna uitgebreid tot 11.000 plaatsen, onder meer met een ondergrondse stalling onder het stationsplein en fietsrekken aan de Hanzelaan. Het station krijgt twee pleinen en twee gelijkwaardige ingangen voor reizigers. Het verkeer wordt geleid naar de zuidkant van het station. Het plein aan de noordkant wordt verkeersvrij.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.