Terras in Almelo zit om 6 uur ’s ochtends al vol: “Heerlijk toch dit”

Een ontbijt voor een euro en een gratis handdoek. Dat was de beloning voor mensen die al om 6 uur klaar stonden voor een terrasbezoek. Want vanaf vandaag zijn de openingstijden van de terrassen verruimd.

"Heerlijk toch dit, lekker ontbijt en vlak bij mijn huis." Mieke Damman woont in het centrum van Almelo en zit met de nieuwe handdoek als een deken over haar benen. "Het is nog best koud."

Mieke Damman (Foto: RTV Oost)
Mieke Damman (Foto: RTV Oost)

"Normaal eet ik iets later, maar dit vind ik zo leuk." Mieke is niet de enige die zich gemeld heeft, want om 6 uur staat er al een hele rij te wachten. Binnen een kwartier zitten beide terrassen vol, dat zijn bij elkaar honderd mensen.

Ook de brandweer komt voor een kop koffie en een ontbijt: "We hadden nachtdienst, die zit er bijna op en zo'n ontbijt is een mooie afsluiting."

Ook de brandweer ontbijt mee (Foto: RTV Oost)
Ook de brandweer ontbijt mee (Foto: RTV Oost)

Stellen, collega's en ook gezinnen komen voor een ontbijt. En dus die handdoek. Eigenaar Niels Mulder kwam op het idee door vakantie-ervaringen. "Je kent dat wel dat mensen een handdoek over een stoel leggen om hun plek te reserveren. Dat inspireerde mij tot dit, want zo kan je hier 's ochtends een plekje voor jezelf vrij houden. Ik zou dat zelf op vakantie trouwens nooit doen."

Dat om 6 uur opengaan is trouwens maar eenmalig, vanaf morgen kan er vanaf 9 uur ontbeten worden op het terras van Nielz. En de terrassen mogen overal vanaf vandaag tot 8 uur 's avonds open blijven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
REGIO ALMELO CORONAMAATREGELEN
Deel dit artikel: