Nieuws

In beeld: vier mensen aangehouden na conflict in trein

Vier mensen zijn gisteravond aangehouden op station Zwolle, nadat er onenigheid was ontstaan in de trein tussen hen en medewerkers van Keolis. Het conflict ontstond omdat de mannen zonder geldig vervoersbewijs reisden en zich niet aan de coronaregels hielden.
Het incident gebeurde gisteravond in de trein van Kampen naar Zwolle. Een groep van negen mensen reisde zonder geldig vervoersbewijs en kregen een boete. Daar waren vier mannen het niet mee eens. Ze begonnen vervelend te doen en dus schakelden de medewerkers van Keolis de politie in.

Bewusteloos

Toen de mannen de trein uit kwamen, stond er al versterking klaar. De situatie liep daarop uit de hand en de mannen keerden zich verbaal tegen de medewerkers. Daarop sloeg de politie ze al snel in de boeien.
Voor het incident werd ook een ambulance opgeroepen. Dat was volgens de politie voor de zekerheid, omdat één van de arrestanten zich bewusteloos voordeed. De hulp van de ambulancemedewerkers was uiteindelijk niet meer nodig.

Vaker

Vorige week was er ook al gedoe tussen medewerkers van Keolis en reizigers. Toen werden drie medewerkers mishandeld nadat ze een passagier in de trein aanspraken op het niet naleven van de coronaregels. Uiteindelijk hield de politie hier tien personen voor aan.
Volgens een woordvoerster van Keolis is het toeval dat beide incidenten zo kort na elkaar plaatsvinden. "Onze medewerkers leren om de-escalerend op te treden. Dit is een uitzondering", zegt woordvoerster Lotte Hendriksen hierover.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.