Nieuws

Doorstart reisbureau D-reizen, maar onduidelijk welke vestigingen openblijven

Doorstart voor deel reisbureau D-reizen
Doorstart voor deel reisbureau D-reizen © GettyImages
Onlinereisbureau Prijsvrij heeft een akkoord bereikt met de curatoren van D-reizen over een doorstart van een deel van de failliete reisorganisatie. Het zou gaan om 100 tot 150 reisbureaus. Het is nog niet bekend welke vestigingen weer opengaan. Het reisbureau had in Overijssel meerdere vestigingen.
Bij de 285 vestigingen in heel Nederland werkten zo'n 1.150 mensen. Daarvan gaan 400 tot 450 mee in de doorstart, aldus topman Van Deursen van Prijsvrij. "We willen een gezond deel van D-reizen in stand houden", zegt hij. Volgens hem zijn veel medewerkers van D-reizen enthousiast om een doorstart te maken.
D-reizen heeft in Overijssel vestigingen in onder meer Almelo, Dedemsvaart, Deventer, Denekamp, Enschede, Haaksbergen, Hardenberg, Hengelo (2), Nieuwleusen, Nijverdal, Raalte, Rijssen, Tubbergen, Vriezenveen en Zwolle (3).
D-rt Groep, het bedrijf achter D-reizen, werd begin april door de rechtbank in Haarlem failliet verklaard. De onderneming was door de coronacrisis flink in de financiële problemen gekomen. Volgens de directie was het bedrijf niet meer in staat om vakanties te verkopen en kwam er vrijwel geen geld meer binnen. Nadat in maart ook nog bleek dat D-reizen niet in aanmerking kwam voor alle aangevraagde financiering uit het zogenoemde voucherfonds, maar slechts voor een deel, werd het faillissement aangevraagd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.