Nieuws

Wielrenner Bas Stamsnijder uit Enter stopt per direct

Wielrenner Bas Stamsnijder uit Enter stopt per direct als beroepsrenner. Dat heeft de renner gisteravond bekend gemaakt.
De 23-jarige Stamsnijder zou vorige week nog uitkomen op het wereldkampioenschap tijdrijden voor ploegen in het Italiaanse Toscane, maar kreeg kort voor het vertrek te horen van zijn team De Rijke dat hij niet langer op de lijst stond.

Sterke tijdrijder

Stamsnijder is zeven jaar profrenner geweest. "Ik ben te veel sportman om door te gaan als er geen groei meer inzit."
De renner staat bekend als sterke tijdrijder en komt uit een bekende Enterse wielerfamilie. Zijn vader Hennie is een voormalig wereldkampioen en zijn broer Tom reed onlangs nog de Vuelta uit als één van de twee overgebleven Nederlandse renners.

Geen definitief afscheid van wielersport

Bas Stamsnijder won onlangs nog de ploegentijdrit in de Volta Portugal en wist ook op vaderlandse bodem te scoren in de ronde om de Tuindorpvijver en de ronde van Enter. Stamsnijder zal geen definitief afscheid nemen van de wielersport, zijn nieuwe werkgever is een belangrijke kledingleverancier voor het wielerpeloton.

In een verklaring zegt de renner het volgende: "Het peloton wacht op niemand. Bij deze speld ik mijn rugnummer af en zal er op het uitslagenformulier staan… Bas Stamsnijder, abandon…"
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.