Mogelijk gerichte actie tegen gevangenispersoneel Karelskamp Almelo, vier mensen onwel

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een incident in penitentiaire inrichting De Karelskamp in Almelo, waarbij vier gevangenismedewerkers onwel zijn geworden. Nader onderzoek moet uitwijzen of er sprake is van een gerichte actie tegen het personeel.

Het voorval afgelopen dinsdag speelde zich af in een van de werkzalen van De Karelskamp. Gedetineerden zijn hier dagelijks aan het werk, onder toezicht van gevangenismedewerkers.

Niet goed voelen

Het werd onrustig op de afdeling toen vier van deze medewerkers zich ineens niet goed voelden. Het viertal is naar huis gestuurd en is vervolgens behandeld door de eigen huisarts. Onder de gedetineerden raakte niemand onwel.

Toxicologisch onderzoek

Nadat de directie van De Karelskamp aangifte heeft gedaan, is de politie meteen een onderzoek begonnen. Daarbij zijn meerdere spullen in beslag genomen, onder meer voor toxicologisch onderzoek.

De omstandigheden waaronder de medewerkers onwel zijn geraakt, zijn bij RTV Oost bekend. Om het politieonderzoek niet te frustreren maken we die informatie niet openbaar.

Gerichte actie

Gezien de manier waarop de dader of daders te werk zijn gegaan, en het feit dat alleen medewerkers en geen gedetineerden ziek zijn geworden, lijkt er sprake van een gerichte actie. Nader onderzoek moet dit bevestigen. Ook wordt nagegaan of het incident verband houdt met een specifieke strafzaak.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Justitie en Veiligheid maken de vier medewerkers het intussen weer goed. "Er is gelukkig geen sprake van blijvende schade."

'Kwartetmoord'

De Karelskamp kwam recent nog in het nieuws na een mislukte aanslag op Camil A, een van de verdachten in de Enschedese kwartetmoord. Zijn zoon Dejan, eveneens veroordeeld tot levenslang in de kwartetmoord, zorgde ook al eens voor opschudding in De Karelskamp. Nadat hij een brief in zijn cel had gekregen dat hij zou worden vermoord, werd destijds de hele afdeling binnenstebuiten gekeerd en werd Dejan uiteindelijk overgeplaatst.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
ALMELO VIERVOUDIGE MOORD ENSCHEDE
Deel dit artikel: