Raalte schrapt bijdrage van 750.000 euro als provincie afziet van bajonetkruisingen Mariënheem

Nu één bajonetkruispunt aan de westzijde komt te vervallen en de bajonet aan de oostzijde van Mariënheem nog niet zeker is, beraadt de gemeente Raalte zich op de bijdrage van 750.000 euro hieraan. De gemeente had eerder besloten maximaal 750.000 euro bij te dragen voor twee bajonetkruisingen. Gedeputeerde Staten wil beide kruisingen niet, meerdere Statenleden gaven gisteren aan daar niets van te begrijpen. Raalte wil laten uitzoeken of er toch eentje aangelegd kan worden.

"We zijn daarom ook verheugd dat een groot deel van de Provinciale Staten heeft benadrukt dat het bajonetkruispunt aan de oostzijde van Mariënheem aangelegd moet worden", reageert wethouder Wout Wagenmans van Raalte. "Ook heeft Provinciale Staten aangegeven dat ze eventueel hiervoor extra budget in de perspectiefnota wil vrijmaken." Voor Plaatselijk Belang Mariënheem was het besluit de kruisingen te schrappen aanleiding uit de gesprekken over de N35 te stappen.

Serieuze maatregelen

Wagenmans verwacht "dat Rijkswaterstaat samen met de provincie Overijssel met serieuze tijdelijke maatregelen en financiële voorstellen komt. Net zoals Provinciale Staten roepen wij Gedeputeerde Staten en Rijkswaterstaat op om weer met de verkeerscommissie Mariënheem in overleg te gaan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Meer over dit onderwerp:
RAALTE MARIËNHEEM N35
Deel dit artikel: