Simpele zege FC Twente Vrouwen op PEC Zwolle

In de BeNeLeague hebben de vrouwen van FC Twente dinsdagavond een gemakkelijke zege geboekt op PEC Zwolle. In het IJsseldelta Station won de ploeg van trainer Arjan Veurink met 4-0 van provinciegenoot PEC.
De wedstrijd werd in de eerste helft al beslist. Na dertig minuten spelen opende Ellen Jansen de score. De spits schoot binnen na een goede voorzet van Shanice van de Sanden. Tien minuten later was Jansen ook verantwoordelijk voor de 0-2. Vlak voor rust kreeg FC Twente een penalty nadat Jolijn Heuvels een overtreding maakte op Anouk Dekker. Sherida Spitse was vanaf elf meter trefzeker.
In de tweede helft kwam PEC Zwolle scherper uit de startblokken. Grote kransen waren er voor Sylvia Smit en oud-speelster van FC Twente Tessa Klein Braskamp. Toch was Twente ook in de tweede helft effectiever. Shanice van de Sanden maakte de vierde treffer namens de tukkers.
In de BeNeLeague blijft FC Twente de koploper. PEC Zwolle is met één punt uit vier wedstrijden de hekkensluiter.