Nieuws

Onrust Enschede: moeder die kinderen probeerde te vermoorden is vrij

Handtekeningenactie in Enschede
Handtekeningenactie in Enschede
Een vrouw uit Enschede, die in 2010 werd veroordeeld tot een celstraf en tbs nadat ze had geprobeerd haar twee kinderen en zichzelf om het leven te brengen, is in het kader van resocialisatie weer op vrije voeten. Een groep verontruste mensen, onder wie de vader van de kinderen, wil voorkomen dat ze terug komt naar Enschede.
De vrouw probeerde in maart 2009 haar kinderen en zichzelf om het leven te brengen. Ze liet haar zoon en dochter alcohol en medicijnen innemen en deed dat zelf ook. Ze raakten alle drie buiten westen, maar de poging mislukte omdat één van de kinderen bijkwam en 112 kon bellen. Bijna een jaar later werd de vrouw veroordeeld tot anderhalf jaar cel en tbs met voorwaarden. In oktober 2011 pleegde de zoon zelfmoord, omdat hij de gebeurtenissen niet kon verwerken.

Bang dat moeder op zoek gaat naar dochter

Nu de moeder in het kader van resocialisatie weer vrij is, mag ze gaan en staan waar ze wil. Een groep mensen, onder wie de vader van de kinderen, wil voorkomen dat zij naar Enschede komt. Ze zijn bang dat de moeder op zoek gaat naar de dochter en opnieuw probeert haar iets aan te doen. Aan burgemeester Den Oudsten van Enschede is gevraagd om de moeder een stadsverbod op te leggen. Woensdagavond vindt een gesprek plaats tussen Den Oudsten en de vader.
Op Facebook is een pagina aangemaakt waar handtekeningen worden verzameld om de moeder uit Enschede weg te houden. Daar zijn inmiddels honderden reacties geplaatst en dat aantal stijgt snel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.