nieuws

PvdA-fractieleider De Vos stapt uit raad Hardenberg om onvrede met Den Haag

Andy de Vos uit raad Hardenberg
Andy de Vos uit raad Hardenberg
Onvrede over de huidige nationale politiek heeft geleid tot het vertrek van PvdA-fractieleider Andy de Vos uit de gemeenteraad van Hardenberg.
De Vos kondigde zijn vertrek gisteravond aan bij het begin van de raadsvergadering. Tot verbijstering van de raad verliet hij daarna onmiddellijk de raadszaal. De Vos legde uit dat hij al anderhalf jaar in worsteling ligt met de landelijke PvdA, die volgens hem de verbinding met de lokale partijen totaal kwijt is. Hoe de PvdA is omgegaan met de voorgenomen sluiting van Veldzicht was voor De Vos de druppel.
"Als ik tijdens de Algemene Beschouwingen de PvdA-leider hoor zeggen dat het gaat om werk, werk, werk, dan kan ik dat niet rijmen met de besluitvorming rond Veldzicht", aldus De Vos. De sociale uitgangspunten van de arbeiderspartij zijn op de achtergrond geraakt. "Het lijkt alleen nog maar te gaan om JSF en kille cijfers", meldde De Vos na de mededeling dat hij per direct stopt als gemeenteraadslid.
De Vos begon 16 jaar geleden als raadslid voor de PvdA in Gramsbergen. Sinds 2001 zat hij in de Hardenbergse gemeenteraad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.