nieuws

Opnieuw inbraken Veeneslagen Rijssen, burgerwacht niet ingelicht

In de wijk Veeneslagen in Rijssen is afgelopen nacht opnieuw ingebroken, ditmaal in vijf auto's. De Burgerwacht die in de wijk actief is, vindt dat de politie nalatig is geweest.
De politie wist volgens de Burgerwacht dat het gisteravond onrustig was in de wijk, heeft een verdachte man gezien, maar heeft de Burgerwacht niet op de hoogte gesteld. Die zou naar eigen zeggen in dat geval meer mensen hebben kunnen mobiliseren waardoor de pakkans groter zou zijn.

'Niet serieus genomen'

De Burgerwacht zegt dat ze vaker aandacht heeft gevraagd voor terugkoppeling, maar dat dit nog niet tot verbetering heeft geleid. Initiatiefnemer Sjabbens krijgt daarmee het gevoel dat de burgerwacht niet serieus wordt genomen.
De Burgerwacht Veeneslagen Rijssen is opgericht na een golf van inbraken in de nieuwbouwwijk sinds dit voorjaar. Een aantal buurtbewoners loopt in koppels in de nachtelijke uren door de wijk. Veeneslagen is ruim opgezet en daardoor onoverzichtelijk. Inbrekers kunnen daarnaast vanuit Veeneslagen snel naar de snelweg A1.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.