Nieuws

Oude koeien en gekooide katten; Dierendag in Overijssel

4 oktober vandaag; Dierendag. De dag om je trouwe huisdier eens extra te verwennen. Van de kleinste marmot tot een wat grotere soort.
Bij kinderboerderij de Cantecleer in Kampen werd de hoogbejaarde huiskoe Sophieke in het zonnetje gezet. Met haar 25 jaar is ze stokoud. Een melkkoe wordt vaak maar 7 jaar oud. Om haar 25e verjaardag te vieren, werd Sophieke getrakteerd op voederbiet en veel knuffels.

Asiels zitten overvol

Maar niet alle huisdieren krijgen de aandacht die ze verdienen. Veel asiels zitten overvol. Zo puilt dierenpension De Crull in Den Ham uit van de katten. Er is eigenlijk maar plek voor 40 poezen, maar er zitten er 100. Reden voor het dierenpension om ze in de uitverkoop te doen. Kost een asielkat normaal 80 euro, deze maand is dat 50 euro.
Op dierendag gaat een kat voor maar 21,50 euro van de hand. Het heeft geleid tot verontwaardigde reacties van andere asiels. Ook zij willen de katten kwijt, maar gaan ze niet voor een dubbeltje van de hand doen. De Crull heeft er toch voor gekozen. "Het is dit, of euthanasie", zegt werkneemster Van Belzen. De actie werkt overigens wel. Deze week zijn er al veel meer katten geplaatst dan gemiddeld.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.