Nieuws

Pretparkfanaat Douwe (13) trotseert wind en regen voor eerste ritje in nieuwe achtbaan

De twee grootste pretparken van Overijssel zijn weer open. Vandaag verwelkomden Avonturenpark Hellendoorn en Attractiepark Slagharen de eerste bezoekers van 2021. Pretparkfanaat Douwe (13) uit Holten keek er de hele week naar uit.
Hij moest er lang op wachten voordat hij eindelijk weer naar zijn geliefde Avonturenpark Hellendoorn kon. Toen maandag duidelijk werd dat de deuren eindelijk weer open zouden gaan, kocht Douwe direct een abonnement. Daar heeft hij het afgelopen halfjaar hard voor gespaard. "Ik ben folders gaan lopen en heb mijn zakgeld opgespaard".
Uiteindelijk had Douwe genoeg bij elkaar gespaard om naar binnen te kunnen. En dat hij daarvoor ook nog eens vijftien kilometer heen en vijftien kilometer terug moet fietsen, dat heeft hij er maar wat graag voor over. Zelfs in de regen. Hoewel het park pas om tien uur opende, zaten Douwe en zijn maatje Aron al om kwart voor negen op de fiets. "Zodat ik als een van de eersten in het park kan zijn. En de nieuwe achtbaan als een van de eerste kan uitproberen."

Slagharen

Sinds afgelopen woensdag mogen attractieparken weer open. Net als Hellendoorn besloot ook Attractiepark Slagharen te wachten tot vandaag. Daar ging de feestelijke opening gepaard met de introductie van een nieuwe monorailtrein, de zogeheten Pioneer Express 63. Directeur Dave Storm verrichtte de openingshandeling, samen met Bouwe en Henric Bemboom, zoon en dochter van de oprichter van het park.
In zowel Hellendoorn als Slagharen hebben bezoekers voorlopig nog wel te maken met coronabeperkingen. Er worden minder bezoekers toegelaten dan normaal, de binnenattracties zijn gesloten en een bezoekje kan alleen als er vooraf gereserveerd is. Toch weerhouden deze maatregelen de echte fans er niet van om naar het pretpark te gaan. Douwe: "De coronamaatregelen zijn wel een minpuntje, maar zet dat tegenover het park... het is gewoon leuk!"
Directeur Dave Storm (links) kon zijn park eindelijk weer openen
Directeur Dave Storm (links) kon zijn park eindelijk weer openen © Attractiepark Slagharen

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.