nieuws

Alles klaar voor de start zondag: "Laat die race maar komen!"

Na een geslaagde racesimulatie op onze testlocatie net buiten Darwin, is het deze week tijd voor de eerste officiële onderdelen van de Bridgestone World Solar Challenge. Vandaag stond de technische keuring op het programma en aanstaande zaterdag maken we de eerste officiële kilometers tijdens de kwalificatie op Hidden Valley, een voormalig formule 1 circuit hier in Darwin.
Tijdens de technische keuring wordt The RED Engine onderworpen aan een aantal tests, om te checken of aan alle reglementen wordt voldaan. Daarnaast zijn de coureurs gewogen, op die manier wordt het ballastgewicht bepaald dat iedere coureur bij zich moet hebben. Iedere coureur ‘weegt’ op die manier 80 kilo, op die manier is het een eerlijke race.

Coureursweging

Onze coureurs hebben allemaal 12 boterhammen gegeten en ruim 3 liter water gedronken om zo het ballastgewicht te minimaliseren. Het brood en water zijn ze namelijk tijdens de start wel weer kwijt, waardoor je netto dus lichter bent. Ze stonden echt op springen bij de weging, maar goed je moet er ook wel iets voor over hebben om coureur te mogen zijn.
Uitendelijk zijn we met vlag en wimpel geslaagd voor de keuring, met als bonus de nodige complimenten over de kwaliteit van The RED Engine. Het is een mooi moment als je de kentekenplaat in ontvangst neemt, dit staat namelijk symbool voor een goedgekeurde zonneauto.

Kwalificatie

Aanstaande zaterdag volgt het tweede deel van de ‘keuring’: de kwalificatie. Op Hidden Valley wordt dan een zogenaamde ‘hot lap’ gereden. Het team dat dit het snelste doet mag zondag als eerste wegrijden uit Darwin. We willen graag zo hoog mogelijk eindigen, maar natuurlijk niet ten koste van alles. Het kleine tijdsverschil tussen de teams bij de start laat zich namelijk makkelijk goedmaken tijdens de race van 3000 kilometer.
Afgelopen maandag vond de eerste vrije training plaats, en de rondetijden zijn veelbelovend. Ik heb van voorgaande teams veel gehoord over de fantastische sfeer op het circuit. Toen ik er voor het eerst kwam begrijp je pas echt wat ze bedoelen, het is onbeschrijflijk. Een echt kippenvelmoment toen The RED Engine voor het eerst met meer dan 125 kilometer per uur langs de pitmuur kwam razen. Hier doe je het allemaal voor: laat die race maar komen!
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.