Nieuws

Moeder krijgt alsnog geld voor vervoer naar school Ommen

Alsnog vergoeding voor leerlingenvervoer
Alsnog vergoeding voor leerlingenvervoer
Een moeder uit Emmen krijgt bijna 33.000 euro omdat zij haar hoogbegaafde zoon in 2001 een jaar lang naar een school in Ommen heeft gebracht.
Volgens de moeder was die school geschikter voor haar zoon, maar de gemeente Emmen wilde het vervoer niet vergoeden. De Raad van State bepaalde eerder al dat de moeder wel degelijk recht had op een vergoeding, waarna Emmen haar bijna 32.000 euro wilde uitkeren. Maar de vrouw vond dat bedrag te laag en ging in beroep.

De hoogste bestuursrechter besloot vandaag dat ze op enkele punten gelijk had en dat ze ongeveer 500 euro meer moest krijgen. Bovendien betaalt de Staat haar 500 euro schadevergoeding, omdat de zaak al zo lang loopt. Het bedrag dat de moeder krijgt is opgebouwd uit het misgelopen bedrag voor leerlingenvervoer, een schadevergoeding en rente over de schadevergoeding.
Bijkomende kosten die de moeder claimde, zoals de aanschaf van een nieuwe auto, heeft de bestuursrechter afgewezen omdat dergelijke kosten in een kilometervergoeding zijn opgenomen. De hoogbegaafde zoon is later van de school in Ommen naar een school in Oegstgeest gegaan. De bestuursrechter wees vergoeding van de reiskosten naar Oegstgeest eerder af, omdat de moeder niet kon aantonen dat daar de enige geschikte school voor haar kind staat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.