Nieuws

Wijkagent Rijssen gaat in gesprek met burgerwacht Veeneslagen

Burgerwacht Veeneslagen
Burgerwacht Veeneslagen
De wijkagent in Rijssen gaat op korte termijn in gesprek met de burgerwacht in de wijk Veeneslagen om de 'wederzijdse verwachtingen' helder te krijgen. Dat meldt de politie in een reactie op de ontevredenheid binnen de burgerwacht, die het gevoel heeft niet serieus genomen te worden door de politie.
In de Rijssense wijk is afgelopen nacht in vijf auto's ingebroken. De politie kreeg dinsdagavond een melding over een verdachte man en heeft zonder succes gezocht naar deze man, zegt een woordvoerder van de politie. Hij erkent dat die bevindingen niet gemeld zijn aan de burgerwacht. Die stelt dat er 's nachts meer mensen gemobiliseerd hadden kunnen worden, waardoor de pakkans groter zou zijn geweest.
De burgerwacht zegt dat ze vaker aandacht heeft gevraagd voor terugkoppeling, maar dat dit nog niet tot verbetering heeft geleid. De politie kan niet zeggen welke concrete afspraken er in het verleden zijn gemaakt tussen politie en burgerwacht. Het gesprek met de wijkagent moet dit duidelijk maken. Daarnaast meldt de politiewoordvoerder dat agenten in Rijssen opnieuw worden gewezen op het bestaan en de werkwijze van de burgerwacht.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.