Nieuws

Akzo Nobel Deventer schrapt open dag

Akzo Deventer
Akzo Deventer
Chemiebedrijf Akzo Nobel in Deventer heeft besloten niet mee te doen aan de open dag van het concern aankomende zaterdag. Het bedrijf vindt dat ze het personeel niet kan vragen enthousiast te zijn over het bedrijf, nu sluiting is aangekondigd.
Er zouden zaterdag in het weekend van de techniek lezingen zijn en rondleidingen door het bedrijf. Maar volgens locatiedirecteur Van Dongen is dat voor de personeelsleden "een behoorlijke aanslag op hun emotionele weerbaarheid." Hij denkt dat het te zwaar is voor het personeel om enthousiast te zijn over Akzo en de producten en door de vele bezoekers de hele dag door geconfronteerd te worden met vragen en opmerkingen over de toekomst.

Akzo Nobel heeft eind augustus bekend gemaakt de fabriek in Deventer in drie jaar tijd af te bouwen. Er werken nu 215 mensen. De mensen verkeren nu in een fase waarin ze boos zijn en geen vertrouwen meer hebben in Akzo als werkgever. Van Dongen vindt het begrijpelijk dat de motivatie op dit moment zwak is.
Of ook in de komende jaren wordt afgezien van een open dag kan Van Dongen nog niet zeggen. "Misschien als er meer bekend is over de afbouwplannen en het sociaal plan doen we wel weer aan dit soort activiteiten mee. Daar kan ik nu nog niks over zeggen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.