Nieuws

Enschedeër (33) opgepakt voor bedreigen Jaap van Dissel

Archief
Archief © RTV Oost
De politie heeft afgelopen donderdag een 33-jarige man uit Enschede opgepakt. De man wordt er van verdacht RIVM-directeur Jaap van Dissel te hebben bedreigd. Ook zou hij via internet hebben opgeroepen Van Dissel iets aan te doen. De Enschedeër werd samen met een 47-jarige man uit Den Haag aangehouden.
De Enschedeër deed zijn uitlatingen in een groepschat op de berichtendienst Telegram. Hij was volgens het Openbaar Ministerie ook de beheerder van het kanaal. Naast de bedreigingen riep hij ook op om Van Dissel iets aan te doen. Hij deelde daarbij het adres van de RIVM-directeur. Beide mannen zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en die heeft besloten dat ze tenminste 14 dagen vast blijven zitten.
De man uit Den Haag stond al langer op de radar van het OM. Bij de rechtszaak van een andere verdachte, die terechtstond voor het bedreigen van Jaap van Dissel, stond hij buiten het gerechtsgebouw te wachten. Toen bleek dat de verdachte was veroordeeld, riep hij dat Jaap van Dissel begraven moest worden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.