Nieuws

Zeer grote brand in antiekhandel Almelo

In een antiekhandel aan de Ootmarsumsestraat in Almelo is brand uitgebroken. De brandweer heeft de brand opgeschaald naar een zeer grote brand, Grip2. Meerdere korpsen uit de omgeving zijn opgeroepen. Er zijn meerdere ontploffingen geweest bij het pand. Het pand kan inmiddels als verloren worden beschouwd.
Het gaat om antiekhandel De Löchte. Er is veel rookontwikkeling door de brand, waardoor het zicht in de directe omgeving ernstig belemmerd is. Het hele pand staat in brand en is voor een deel ingestort. De brandweer adviseert iedereen in de omgeving om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de enorme rookontwikkeling.
De directe omgeving van en wegen rond het pand zijn afgezet en alle mensen zijn weggestuurd. Er is grootwatertransport opgeroepen en er wordt water uit het dichtbijgelegen kanaal gehaald. Ook waterschap Regge en Dinkel is opgeroepen, dat is standaard bij een grote brand als deze. Het waterschap moet letten op eventueel vervuild bluswater.
Er zat volgens de brandweer asbest in het pand, die is in de omgeving van het pand terecht gekomen. De brandweer adviseert om roetdeeltjes te laten liggen omdat het niet duidelijk is of het asbest is of niet. Waarschijnlijk waren ook chemische stoffen in het pand aanwezig.
De brandweer verwacht nog een aantal uren bezig te zijn met het bestrijden van de brand.

Bekijk de video in HD op YouTube.

De eigenaar van de antiekwinkel is aanwezig in de omgeving van de brand. Hij wil op dit moment niet reageren op de gebeurtenissen. Eerder dit jaar werd bekend dat eigenaren na ruim 30 jaar zouden stoppen met de antiekwinkel en de naastgelegen werkplaats.
Achter de antiekhandel is staan onder meer een transformatorhuis en een tankstation. Volgens de brandweer lopen deze geen gevaar door de brand.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.